top of page
Zoeken

Story of a travelling mommy: De wereld rond met een baby!

Ik ben Charlotte en samen met mijn man Jackson, zoontje Ardie en kat Max verkennen wij momenteel Europa. Ardie is een bijzonder slechte slaper, hij is nu 9 maanden en als hij 3-4x per nacht wakker wordt dan is het een heel goede nacht geweest. Dit zorgde er wel voor dat ik aanvankelijk voor ons vertrek toch een beetje stress had over wat dit zou geven elke keer we naar een nieuwe bestemming gaan en wat met de dutjes etc? In het begin was dit zeker spannend maar gaandeweg hebben we een aantal dingen geleerd die voor Ardie wel werken en dat zou ik graag met jullie delen.

Het eerste dat ik toch zou willen meegeven is dat een baby (Ardie) best wel wat flexibel kan zijn door vb dutjes later te nemen of eens langer wakker te blijven, dit hoeft echt geen drama te zijn, ook niet voor slechte slaapertjes zoals Ardie 😉. We proberen er dan wel rekening mee te houden dat de avond of nacht net iets moeilijker kan zijn, of dat hij 's avonds wat extra nabijheid nodig heeft of meer tijd om te ontprikkelen. Het is een kwestie van geven en nemen waarbij we zowel onze eigen noden als die van Ardie willen respecteren. Al moet ik wel zeggen dat de nachten best wel meevallen als we 1 drukke dag ofzo hebben gehad. Het was wel een harde les om te leren dat teveel drukke dagen op rij dan wel zijn tol eisen, dit zou ik echt absoluut niet aanraden... We hebben dit met de harde les geleerd.

Ik wil wel ook nog eventjes laten weten dat zelfs als de avonden of nachten iets moeizamer zijn, het echt wel de moeite is om met jouw baby op reis te gaan... De wereld ontdekken en al die nieuwe ervaringen zijn FANTASTISCH. Wij zien Ardie hier ook echt merkbaar van genieten.


TIP 1! Slaapt jouw kindje in het donker thuis? Neem dan zeker dikke zwarte plastiek zakken en plakband mee... Thank me later 😉

Witte ruis, indien je dit nog niet zou weten, kan je ook heel gemakkelijk op Spotify een playlist vinden en laten afspelen op jouw gsm of tablet.


Als we ergens nieuw toekomen dan bekijken we altijd eventjes hoelang we er zijn, hoeveel er te zien is en wat we echt willen doen en zo beslissen we hoeveel drukke dagen we inplannen. Drukke dagen zijn dagen waar we na de ochtend dut vertrekken en pas in de late namiddag of vroege avond terug zijn. We plannen maar 1 à 2 zo een dagen in per week, meer dan dit is voor Ardie echt niet aan te raden, hij wordt heel kribbelig en er is nog weinig ruimte om te ontprikkelen en ook het gebrek aan slaap begint dan wel echt zijn tol te eisen.


We hebben dit aan de lijve ondervonden in Sevilla... We hadden hier 4 toch vrij drukke gepland maar na dag 2 hebben we dit toch wel echt moeten herzien. De combinatie van een nieuwe plaats, weinig dutjes in bed, veel nieuwe prikkels... het was echt wel allemaal te veel en dus een baby die midden in de namiddag niets anders meer kon doen dan gewoon huilen en overstuur zijn... Oops! Les dus rap geleerd. #mumguilt is er nog steeds.


Maar dus op een drukke dag proberen we de ochtend dut zoveel mogelijk in zijn bed te laten gebeuren, zodat hij ongeacht wat de dag brengt alvast 1 dutje goed heeft geslapen. We laten hem ook zo lang slapen tot hij zelf wakker wordt want de dut onderweg verloopt niet altijd ideaal. Er zijn hier natuurlijk wel uitzonderingen op: vb toen we het Alhambra bezochten hebben we gekozen om 8u30 te gaan zodat hij de eerste dut van de dag in de draagzak deed zodat we in de vroege namiddag opnieuw thuis waren.

Ardie is een baby die onderweg enkel slaapt in de draagzak en als er wordt bewogen 🤦🏼‍♀️ dus dutjes op strand etc zijn geen optie, maar wat wel goed werkt is een wandeling in het park of bos, een bezoek aan een kathedraal of museum. Kortom plaatsen waar het vrij stil is, donkerder en ook koeler. We nemen ook altijd een tetradoek of dun lakentje mee zodat we dit over de draagzak kunnen hangen en het werkt perfect om extra prikkels weg te nemen en je kan het ook vochtig maken als het te warm is.


De dagen dat Ardie langer dan een uur in de draagzak slaapt zijn ondertussen wel voorbij, en in de buggy slaapt hij al helemaal niet. Afhankelijk van hoe hij zich in de namiddag voelt passen we dan onze plannen aan. Als hij echt over vermoeid wordt dan gaan we gewoon iets vroeger terug naar huis en vervroegen we bedtijd een klein beetje.

Bedtijd vervroegen is ook wel de ideale manier om nachtelijke drama's te vermijden, en nee hij wordt echt niet vroeger wakker 's ochtends want het uurtje of half uurtje dat hij vroeger in bed ligt is gewoon inhaling van de dag.

Extra TIPS:
Zelfs tijdens een uitstap proberen wij voor Ardie een bepaalde routine te houden voor zijn middag dut. vb: thuis gaat hij altijd eerst eten, dan melk drinken en dan slapen en dus tijdens een uitstap proberen wij hetzelfde te doen.
De eerste dag op een nieuwe plaats is extra vermoeiend voor Ardie, veel nieuwe indrukken en kent de plaats niet etc. Dus als we toekomen doorlopen we eerst even het huis met hem, maar we merken dan ook dat die ochtend dut elke keer net iets langer duurt.
Heel belangrijk: Wij nemen zoveel mogelijk spullen van thuis mee die kunnen helpen met slapen. Voor Ardie is dit cosleeper, knuffels, eigen lakens en zelfs zijn lichtje 🤣 . Een cosleeper is misschien niet voor iedereen mogelijk maar een matraslaken en knuffel zou ik echt we aanraden.

Groetjes,

Charlotte, Jackson en kleine Ardie! Oh en niet te vergeten Max!

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page